Klangbund i Vandtårnet

Klangbunds første udstilling fandt sted i Bovbjerg Fyr i juli måned 2018. Gruppens udstiling nr. to bliver ligeledes i et tårn – nemlig i Vandtårnet i Nykøbing Falster.

Udstillingen får titlen “TOUR” – dels som en markering af at gruppens fire kunstnere kommer fra forskellige dele af landet og dermed er på tour, dels som en reference til udstillingsstedet; “tour” er jo fransk for “tårn”.

De fire etager i Vandtårnet får hver sin farve og hver sit særpræg – og pogså dette tager udgangspunkt i titlen. Etagernes farver bliver nemlig Turkis, Orange, Umbra og Rød. Den endelige beskrivelse af de fire særpræg afsløres senere. Følg med ehr på hjemmesiden.

Vandtårnet er bygget i 1908 som Danmarks første jernbetonbyggeri af den størrelse. Nøjagtig 100 år senere, i 2008, overtog produktionsskolen MultiCenter Syd driften af Vandtårnet og står nu for tilrettelægning og ophængning af skiftende udstillinger på de fire af tårnets etager, der benyttes til udstilling. Fra toppen af tårnet er der en formidabel udsigt over Nykøbing og Guldborgsund med Lolland på den ene side og Falster på den anden.

Vandtårnet ligger midt i byen med Nykøbing F. Teater som nærmeste nabo. I bunden af tårnet, med indgang direkte fra Hollands Gaard, findes en hyggelig café, Din Bagels Café“, der bl.a. byder på små lækre tapas-menuer.

Herunder ses et par fotos fra en tidligere udstilling i Vandtårnet.

Klangbund i Vandtårnet
Hollands Gaard 30
4800 Nykøbing F
5. september – 18. oktober 2019
Fernisering 5. september kl. 16-19
Åben mandag-fredag 10.30-15.30

Vandtårnet, Nykøbing F. set fra Hollands Gaard. Foto: Lars Pryds
En af udstillingsetagerne i Vandtårnet, Nykøbing F. Foto: Lars Pryds
Den oprindelige vandtank i Vandtårnet, Nykøbing F. Foto: Lars Pryds